Skriv til Studier

form_buton

Min Mand Kan

5%
Post produktion
80%
Studier
5%
System integration
0%
Outside brodcast
0%
Drift & support
10%
Udlejning

Når forholdene er rigtige, går tingene op i en højere enhed
Et rekvisitlager og en lufthavn var vigtige elementer, da Snowman Productions i 2012 producerede underholdningsprogrammet Min Mand Kan i en skandinavisk udgave. Det tog kun tre uger at producere en hel sæson af programmet til hvert af de respektive lande Norge, Sverige og Danmark, og den tekniske løsning gav hvert land adgang til redigering få timer efter endt optagelse – vel at mærke lokalt i deres egne lande.

Rekvisitter, der kræver plads
I Min Mand Kan dyster fire par om en pengepræmie. Kvinderne gambler på ægte pokermaner mod hinanden om deres mænds evner i discipliner så forskellige som at parallelparkere på tid, proppe munden med flest mulige skumfiduser, straffesparkskonkurrencer og det at gætte alderen på 20 kvinder. Opgaverne spænder bredt, og kun fantasien sætter grænser.

For produktionen betyder det, at rekvisitter spiller en stor rolle i programmet – og måske mere afgørende – fylder en del både i og uden for studiet. Til formålet hyrede Snowman Productions et rekvisithold, der indsamlede og byggede alle nødvendige rekvisitter i Studios’ lagerfaciliteter, hvor de efterfølgende blev opbevaret. Samme fremgangsmåde med udvikling og opbevaring af rekvisitter er brugt i forbindelse med produktioner som Bingo Banko og Live fra Bremen.

Fordi vi hos Studios har store lagerfaciliteter tilknyttet vores studier på Amager, var det muligt for Snowman Productions at opbevare alle rekvisitter tæt på studiet. Samtidig har vi i udformningen af vores studier taget højde for, at porte og adgangsforhold er tilpasset, så det er let for teknikere og kulissebyggere at komme ind og ud af studierne. For en produktion som Min Mand Kan, hvor tiden er afgørende, er denne type faciliteter medvirkende til at optagelserne kan afvikles hurtigt uden unødigt lange pauser ved sceneskift.

Unik beliggenhed tæt ved lufthavnen
Der var afsat en uge per land til optagelserne, og publikummer blev fløjet ind fra Sverige og Norge. I og med at Studios er placeret centralt på Amager – 10 minutter fra Kastrup Lufthavn med både metro og bil – var rammerne ideelle.

Derudover havde hver enkel landeredaktion fast kontor hos os både før og under optagelserne, så alle var samlet i huset. Værterne havde deres egne lokaler, hvor de kunne trække sig tilbage og øve. To sminkerum var i brug, og publikumsfoyeren fyldt med glade gæster.

Tapeless workflow sparer tid
Foruden de praktiske udfordringer en skandinavisk produktion af denne type indeholder, var der et tidsmæssigt aspekt. Der skulle optages otte programmer om ugen i København, mens post-produktionen var planlagt til at foregå lokalt i de respektive lande – og med en forholdsvis stram tidsplan.

Løsningen blev her at etablere et proxy workflow, som betød, at dagens optagelse var klar til download fra et FTP-site, kort efter at kameraerne var slukket. Dvs. at man, uanset geografisk placering, kunne starte redigeringen af programmerne med det samme.

”Normalt tager vi de fysiske optagelser med os og transporterer dem med fly til post-produktionen i de respektive lande. Men med en meget stram tidsplan blev vi nødt til at kunne starte redigeringsarbejdet med det samme. Så enhver proces, der kunne afkorte ventetiden for post-produktionen var afgørende for os”, 

- Lars Fønss, Produktionsansvarlig hos Snowman Productions.

Mens de færdige optagelser i den rigtige opløsning blev transporteret til de nationale post-produktionssteder i hhv. Danmark, Sverige og Norge på transportable diske, sad klipperne allerede og producerede de færdige udsendelser.

Da der var en 1:1-relation mellem proxyversionen og de færdige klip, betød det, at de blot erstattede Proxyversionen med den fuldt opløselige, når den ankom. Det betød, at produktionen fra start til slut var mulig at foretage langt hurtige end ved traditionelle disk-baserede workflow..

Om Snowman Productions
Snowman Productions er et skandinavisk produktionsselskab med hovedsæde i Stockholm og afdelinger i Danmark og Norge. De udvikler og producerer underholdningskoncepter som Min Mand Kan, Danmarks Næste Topmodel, Alt for Danmark, med meget mere.